• De Sancerre Rose van Domaine Pascal Jolivet komt uit zijn 3,5 ha. grote wijngaard die beplant is met Pinot Noir. De bodem is er kalk- en kleihoudend. De druiven voor deze wijn worden gedeeltelijk volgens de ‘saignee’ methode verwerkt: het overige deel door directe persing. De filosofie van Pascal Jolivet is uitsluitend met goed gerijpte druiven te werken en bij de vinificatie de natuur zijn beloop te laten. De Sancerre Rose heeft een licht rose kleur en rood fruit aroma’s. Het is een elegante, droge wijn. Ideaal als aperitief, maar ook een mooie wijn bij wit vlees en visgerechten
  • De roze kleur is erg bleek, schitterend en kristalhelder. Een pakketkeuze en een langzame vinificatie, bij lage temperaturen, verlenen deze roséwijn een mooie complexiteit. De neus is zeer fruitig, met aroma's van exotisch fruit, peer, aardbei en enkele luchtige bloemige geuren. Een heel mooi, zalig mondgevoel, goed uitgebalanceerd door een aantrekkelijke zuurgraad die zorgt voor een grote lengte en zorgt voor een mooie fruitige herhaling. Serveertip: lekker als aperitief, lichte lunch, salades
  • In tegenstelling tot de Côte de Nuits-Villages, waar het teeltgebied duidelijk afgebakend is, is de appellatie Côte de Beaune-Villages zelf niet afgebakend. Het wordt gewoon gebruikt voor alle gemeenschappelijke rode wijnen uit de Côte de Beaune, met uitzondering van Beaune, Aloxe-Corton, Pommard en Volnay. Afkomstig uit de streken van Ladoix, Chorey, Monthélie en Pernand-Vergelesses, is deze Côte de Beaune-Villages een aangenaam evenwichtige wijn. Op de neus, vol met rood fruit. In de mond is de wijn aangenaam delicaat. Moet in zijn jeugd worden gedronken om van zijn frisheid te genieten. Serveertip: lekker bij gevogelte, wit vlees, gegrilde vleesgerechten
  • Marqués de Murrieta wordt beschouwd als de top van de Rioja. De wijn rijpt 19 maanden op Amerikaans eiken en is een karaktervolle, harmonieuze wijn met tonen van rijp rood fruit, geroosterd eikenhout, kruiden en ceder. Qua mondgevoel zacht, met mooie, rijpe tannines en een lange, intense afdronk. Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 16°C. Serveertip: lekker bij rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón, gegrilde vis en harde kazen.
  • In de geur een prachtig boeket van typische Pinot Noir geur met tonen van frambozen en zwarte bessen. De smaak is zijde zacht, rond en zuiver met indrukken van rood fruit, lichte kruiden, iets van vanille en een ondertoon van lavendel. In de afdronk zacht en lang, en deze wijn mag lichtjes gekoeld gedronken worden! Serveertip: lekker bij rood vlees.
  • Alleen het mooiste fruit wordt zeer kort geperst waarna de wijn vergist op klimaatgecontroleerd roestvrijstaal. Na assemblage met het houtgelagerde sap wordt gebotteld. Dan is dit een loepzuivere Chablis met de kenmerkende invloeden van de mergel en kalkbodem van de regio. Naast een verfijnde mineraligheid, een indrukwekkende vitaliteit, rijpe citrustonen en een tikkeltje room.
    Serveertip: Dit is een grootse wijn die een plekje op tafel verdient naast vis, zachte kaas en zeevruchten.
  • Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.
    Serveertip: Lekker bij vis en kaas
  • Helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.
    Serveertip: chaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.
  • Pouilly-Fuissé van Bouchard Père et Fils is een droge, elegante wijn met een specifiek bouquet met tonen van fruit en bloemen. Hij is krachtig, fris en zeer geurig.
    Serveertip: Lekker bij vis en gevogelte
  • Afkomstig van hun 28,5ha golvende en zonzatte wijngaarden, in en rond Champillon.Waarin voor 40% de stoere en edele Pinot Noir voor diepgang, rijke afdronk en stoerheid zorgt, terwijl een andere 40% Chardonnay de volle en intense aroma's ondersteunt en de laatste 20% Pinot Meunier instaat voor frivole finesse, plus dat zo noodzakelijke tikkeltje "fraîcheur" waardoor deze Champagne uitblinkt als perfect apertief.
    Serveertip: Lekker bij aperitief, visgerechten, zeevruchten
    • 1 fles Grande Crevette (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)
    • 1 fles Cava Bienvenido (bubbels)
    • 1 fles Numen Paolo Leo (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)

Titel

Go to Top