Gratis verzending vanaf 250 €

  • Portocarro onderscheidt zich door hun frisse, levendige stijl van wijn maken. Geen kruidige krachtpatsers zoals we gewend zijn uit Portugal. Tel daar bij op dat ze zo natuurlijk mogelijk werken en dan heb je een producent waar Kurkenrukkers erg blij van worden. De Autocarro 27 past volledig in het Portocarro plaatje. Een loepzuivere, hele soepele vriendelijke wijn met veel rood fruit, gedroogde kruiden, aangename zuren, zachte tannines. Serveertip: lekker bij gegrild vlees.
  • Deze fonkelende champagne en elegante Blanc de Blancs Grand Cru combineert de geuren van citrusvruchten, gedroogde bloemen en gebakjes met op het eind een geroosterde ondertoon.
    Serveertip: Ideaal om te serveren bij vis, met name schaaldieren, vette kazen, paddenstoelen en truffelgerechten met groenten en wit vlees.
  • Afkomstig van hun 28,5ha golvende en zonzatte wijngaarden, in en rond Champillon.Waarin voor 40% de stoere en edele Pinot Noir voor diepgang, rijke afdronk en stoerheid zorgt, terwijl een andere 40% Chardonnay de volle en intense aroma's ondersteunt en de laatste 20% Pinot Meunier instaat voor frivole finesse, plus dat zo noodzakelijke tikkeltje "fraîcheur" waardoor deze Champagne uitblinkt als perfect apertief.
    Serveertip: Lekker bij aperitief, visgerechten, zeevruchten
  • Deze formidabele Rosé Premier Cru, samengesteld uit 85% Chardonnay en 15% Pinot Noir is een stevige en volle champagne met een heerlijke toets van rode vruchten. Deze Rosé Champagne is zo complex en barst tezelfdertijd van finesse, zo verleidelijk in de aanzet en zo grandioos in de afdronk.
    Serveertip: Ideaal om te serveren als aperitief, visgerechten, zeevruchten, dessert.
  • Druiven van de verschillende wijngaarden, de rijpingsperiode in eikenhouten Sloveense vaten en Oostenrijkse tonnen, van 60,  40 en 75 Hl, bedraagt 30 maanden. Assemblage in het voorjaar, en gebotteld in de late zomer, verdere verfijning in de fles voor een periode van zes maanden alvorens deze de markt opkomt. Slechts 30.000 flessen zijn er geproduceerd. Geur van mooie bittere chocolade, mooie zuurgraad en aanzienlijke tannine garanderen dat u deze wijn zeker nog wel enkele jaren kan laten liggen. Serveertip: lekker bij stevig gekruid vlees, stoofpot van de haas of fiorentina. Oude kaas of gewoon bij de open haard
  • Aroma’s van peer met toetsen van rijpe appel. De smaak is intens, verfrissend en evenwichtig.
  • In tegenstelling tot de Côte de Nuits-Villages, waar het teeltgebied duidelijk afgebakend is, is de appellatie Côte de Beaune-Villages zelf niet afgebakend. Het wordt gewoon gebruikt voor alle gemeenschappelijke rode wijnen uit de Côte de Beaune, met uitzondering van Beaune, Aloxe-Corton, Pommard en Volnay. Afkomstig uit de streken van Ladoix, Chorey, Monthélie en Pernand-Vergelesses, is deze Côte de Beaune-Villages een aangenaam evenwichtige wijn. Op de neus, vol met rood fruit. In de mond is de wijn aangenaam delicaat. Moet in zijn jeugd worden gedronken om van zijn frisheid te genieten. Serveertip: lekker bij gevogelte, wit vlees, gegrilde vleesgerechten
  • Deze mooie Macon Lugny heeft in de geur tonen van pompelmoes, mineralen en wit fruit. De smaak is rond en perfect in balans, hinten van kruisbes, kalk en wit fruit. Hij heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.
    Serveertip: Lekker bij fijne visschotels , gevogelte , zeevruchten
  • Het boeket van de wijn is heerlijk verfijnd, mals en zacht, deze raszuivere Pinot Noir ontvouwt zijn filigraan aroma, rijk aan rijp fruit en zachte kruiden. In geur en smaak wisselen aardbei, bes, kers en subtiele kruidige tonen elkaar af. Florale aroma's geven de toegankelijke, opwekkende wijn iets frivools en vrolijks. Multi-inzetbaar! Serveertip: lekker bij gestoofd vlees en wild, gefrituurde vis, gevogelte, gerijpte harde kazen.
  • Pouilly-Fuissé van Bouchard Père et Fils is een droge, elegante wijn met een specifiek bouquet met tonen van fruit en bloemen. Hij is krachtig, fris en zeer geurig.
    Serveertip: Lekker bij vis en gevogelte
  • Een flatterende neus die gedomineerd wordt door de Pinot Noir. Goede harmonie in de mond, kracht geassocieerd met frisheid maar niet zwaar vergezeld van een licht menthol afdronk.
    Serveertip: Ideaal om te serveren bij oesters en zalmtempura.
  • Voor een periode van 15 maanden rijpt deze wijn op nieuw Frans eiken. De wijn heeft aroma's van gekonfijt fruit, eikenhout, noten, gedroogde bloemen en kamille. Vanwege de mooi verweven zuren blijft deze wijn levendig.
    Serveertip: Lekker bij gegrilde of gebakken vis, wit vlees, paella en wit vlees.
  • Een droge fruitige wijn waarvan de primaire aroma's uitgesproken zijn. Een bleke gele kleur met groene tonen. Persistent, geurend en zuiver. Geeft de wijn een excellent boeket mits de juiste temperatuur. Kenmerkend voor de verdejo is citrus, pompelmoes, anijs, mos, groen gewas.
    Serveertip: Lekker bij  oosterse gerechten, asperges, witte vis, schaaldieren
  • Robijnrood van kleur, zwarte bessen, pruim en een lichte hint van cederhout en vanille in de neus. Een stevige structuur en een mooie ronde afdronk. De wijn kent een groots bewaarpotentieel. De eigenaren van Château Le Crock zijn tevens eigenaar van het befaamde Château Léoville Poyferré in Saint-Julien. De wijnen van deze beide châteaux worden gemaakt door hetzelfde team van wijnmakers. Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, licht wild, allerhande kazen
  • La Nerthe, één van de meest moderne Châteauneufs met een unieke fruitexpressie en zuiverheid, omvat 90 hectares met een prachtige bodem van kalksteen bezaaid met ronde keien (galets). De 2015 is een groot jaar voor dit domein met een felle, donkere en rijke robijnrode kleur. De neus is verleidelijk met intense Syrah-aroma’s van rijpe bramen, vers gemalen zwarte peper en Aziatische kruiden. In de mond is de wijn evenwichtig en precies, fris en rijk om in de finale te eindigen met tonen van fruit, kruiden en balsamico. Hij zal de komende 10 jaar verder evolueren, hoewel ik ervan overtuigd ben dat de meesten onder ons niet zo lang zullen kunnen wachten om deze lekkernij te proeven. Meerdere jaren ouder worden is essentieel voor de volledige uiting van zijn unieke vrijgevigheid. Serveertip: lekker bij stoofpotten van uitmuntend niveau, wild, groot en klein, rood geroosterd vlees.
  • De ploeg van Ch Léoville Poyferre vinifieert hier op dit terroir een magnifieke elegante en delicieuze topwijn voor een aanvaardbare prijs. De smaak heeft mooie kracht, maar ook elegantie en veel sappig, delicaat, fris fruit. Een rasechte St Julien dus, en voor deze prijs vindt u er echt niet meer veel, zeker niet met deze kwaliteit! Serveertip: lekker bij kalkoen, lamskroon, wild of gegrild vlees
  • Château de Pampelonne is sinds bijna 2 eeuwen eigendom van de familie Pascaud de Gasquet. Het domein is gesitueerd op het schiereiland van Saint-Tropez langs de Pampelonne & de stranden in Ramatuelle. De 80 % zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een fantastische invloed op de druiven tijdens het groeiproces. De helft van de druiven wordt met de hand geplukt, de rest machinaal & dit heel vroeg in de morgen als het zo koel mogelijk is zodat de extractie van primaire aroma’s bevoordeeld kan worden. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gekoeld & dan zachtjes geperst vanop het moment ze in de kelder aankomen. Deze technieken staan een optimale extractie van de aroma’s toe zodanig een fijne & elegante wijn bekomen kan worden. De Maîtres Vignerons de Saint-Tropez voeren de finale stabilisatie vlak voor de botteling uit. Deze laatste stap gebeurd onder de meest optimale condities met de laatste generatie technische snufjes om de kwaliteit van de wijn te behouden. Serveertip: Drinken op 12°C onder begeleiding van de Mediterraanse keuken of met gegrilde vis.
  • Frisse fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol.
    Serveertip: Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis
    • 1 fles Numen Paolo Leo (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)
    • 1 fles Grande Crevette (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)
    • 1 fles Cava Bienvenido (bubbels)
  • Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.
    Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
  • Veelzijdige aroma's van witte perzik, citroen en florale componenten in de neus. Elegante structuurmet een strak en frisse afdronk. Lichte mineraliteit.
    Serveertip: Oosterse keuken, kazen, visgerechten, salades, ….
  • Deze volle rode geconcentreerde wijn heeft 16 maanden houtrijping gehad met duidelijke tonen van zwart fruit, cacao, mineralen met goed ontwikkelde tannines en een mooie, lange afdronk. Krachtige, zeer vriendelijk en zeer evenwichtige natuurlijke zuurgraad. Prachtige aromatische diepte en structuur in de mond, met zachte tannines. Een topper! Serveertip: gebraden vlees en vlees om zo nog meer van zijn smaak te genieten.

Titel

Go to Top