Alleen het mooiste fruit wordt zeer kort geperst waarna de wijn vergist op klimaatgecontroleerd roestvrijstaal. Na assemblage met het houtgelagerde sap wordt gebotteld. Dan is dit een loepzuivere Chablis met de kenmerkende invloeden van de mergel en kalkbodem van de regio. Naast een verfijnde mineraligheid, een indrukwekkende vitaliteit, rijpe citrustonen en een tikkeltje room.
Serveertip: Dit is een grootse wijn die een plekje op tafel verdient naast vis, zachte kaas en zeevruchten. -
Een droge fruitige wijn waarvan de primaire aroma's uitgesproken zijn. Een bleke gele kleur met groene tonen. Persistent, geurend en zuiver. Geeft de wijn een excellent boeket mits de juiste temperatuur. Kenmerkend voor de verdejo is citrus, pompelmoes, anijs, mos, groen gewas.Serveertip: Lekker bij oosterse gerechten, asperges, witte vis, schaaldieren
-
Fruitige aroma’s van meloen, perzik en lichte mineraliteit. Complexe body. Smaken van viognier zijn bloemig en fruitig. De rijke rousanne zorgt voor stevigheid en volheid.Serveertip: Aperitifief, zomers slaatje, sushi, oesters en Aziatische gerechten
-
Frisse fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol.Serveertip: Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis
-
Uitstekend gemaakte Chardonnay uit Chili. Veel smaak en een goede balans. Dit is een witte wijn die iedereen lekker vindt.Serveertip: Aperitief, schaal- en schelpdieren en gebakken vis met saus.
-
Voor een periode van 15 maanden rijpt deze wijn op nieuw Frans eiken. De wijn heeft aroma's van gekonfijt fruit, eikenhout, noten, gedroogde bloemen en kamille. Vanwege de mooi verweven zuren blijft deze wijn levendig.Serveertip: Lekker bij gegrilde of gebakken vis, wit vlees, paella en wit vlees.
-
Vol rond en krachtig van smaak met tonen van vanille, rijpe gele appel, iets van honing en frisse tonen van citrus fruit. De afdronk van de wijn is lang, vol en verleidelijk.Serveertip: Als krachtige aperitief wijn, om door te schenken bij witvlees- en gevogelte gerechten of een visgerecht met gerookte vis of een stevige witvis soort zoals kabeljauw of zwaardvis. Probeer deze wijn ook eens in combinatie met (gerijpte, zachte) witte kazen
-
Deze wijn toont aroma's van rijk tropisch fruit en vanille. De smaak is subtiel en zacht, met een elegante balans tussen fruitsmaken en citruszuur. De afdronk is lang en aanhoudend.Serveertip: Lekker bij vis
-
Pouilly-Fuissé van Bouchard Père et Fils is een droge, elegante wijn met een specifiek bouquet met tonen van fruit en bloemen. Hij is krachtig, fris en zeer geurig.Serveertip: Lekker bij vis en gevogelte
-
Deze mooie Macon Lugny heeft in de geur tonen van pompelmoes, mineralen en wit fruit. De smaak is rond en perfect in balans, hinten van kruisbes, kalk en wit fruit. Hij heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.Serveertip: Lekker bij fijne visschotels , gevogelte , zeevruchten
-
Helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.Serveertip: chaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.
-
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.Serveertip: Lekker bij vis en kaas