Een flatterende neus die gedomineerd wordt door de Pinot Noir. Goede harmonie in de mond, kracht geassocieerd met frisheid maar niet zwaar vergezeld van een licht menthol afdronk.
Serveertip: Ideaal om te serveren bij oesters en zalmtempura. -
Aroma’s van peer met toetsen van rijpe appel. De smaak is intens, verfrissend en evenwichtig.
-
Helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren. Ideaal als aperitief of bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen
-
Licht strogeel. Fris, fruitig met hints van gouden appel en witte bloemen. Fruitig en geurig, smakelijk; fijn en elegant in de mond met een sterke smaak en persistentie. Ideaal als aperitief, bij vis, gebakken vis en schaaldieren
-
Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma’s van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit. De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De ‘gris’ is een minder voorkomende variant van de ‘blanc’ en geeft roze druiven. De gepassioneerde Francois Lurton plantte op geselecteerde plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort. Ideaal als aperitief, salades en wit vlees
-
Deze rosé uit de reeks Terroirs is een genoeglijke compagnon bij lente- en zomerslaatjes met (eventueel gerookte) kip, kalkoen of zalm. Te degusteren bij pizza of paella en mogelijkerwijs bij couscous en hartige ratatouille. Hij kan desgewenst fungeren als gezellige opener van de feestelijkheden op een zuidwestelijk gericht terras, laat de hapjes maar aanrukken! Ideaal bij gevogelte, zachte visgerechten, frisse salades,...
-
Open neus van rijpe framboos, aardbei en pompelmoes. Zacht in de aanzet met een fijne mondstructuur, aromatisch met fijne afdronk Ideaal bij aperitief, allerhande slaatjes, visgerechten,...
-
Een speelse rosé met een mooie frisheid met nuances van bosaardbeien, frambozen en rozenblaadjes. De wijn is een verfrissende rosé. Ideaal bij pasta, pizza, Italiaanse en Aziatische gerechten.
-
De Sancerre Rose van Domaine Pascal Jolivet komt uit zijn 3,5 ha. grote wijngaard die beplant is met Pinot Noir. De bodem is er kalk- en kleihoudend. De druiven voor deze wijn worden gedeeltelijk volgens de ‘saignee’ methode verwerkt: het overige deel door directe persing. De filosofie van Pascal Jolivet is uitsluitend met goed gerijpte druiven te werken en bij de vinificatie de natuur zijn beloop te laten. De Sancerre Rose heeft een licht rose kleur en rood fruit aroma’s. Het is een elegante, droge wijn. Ideaal als aperitief, maar ook een mooie wijn bij wit vlees en visgerechten
-
Deze Gris de Gris is een sappige, lichte rosé met een sterk karakter in de chique stijl van Château Corneilla. Elegant, verleidelijk en makkelijk te drinken. Een wijn gemaakt van Grenache en Syrah druiven, die dicht bij de zee groeien en 's nachts geoogst werden om alles fris te houden. Een echte geluksbrenger zoals de naam van de cuvée op het etiket aangeeft. Ideaal bij lichtere gerechten
-
Château de Pampelonne is sinds bijna 2 eeuwen eigendom van de familie Pascaud de Gasquet. Het domein is gesitueerd op het schiereiland van Saint-Tropez langs de Pampelonne & de stranden in Ramatuelle. De 80 % zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een fantastische invloed op de druiven tijdens het groeiproces. De helft van de druiven wordt met de hand geplukt, de rest machinaal & dit heel vroeg in de morgen als het zo koel mogelijk is zodat de extractie van primaire aroma’s bevoordeeld kan worden. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gekoeld & dan zachtjes geperst vanop het moment ze in de kelder aankomen. Deze technieken staan een optimale extractie van de aroma’s toe zodanig een fijne & elegante wijn bekomen kan worden. De Maîtres Vignerons de Saint-Tropez voeren de finale stabilisatie vlak voor de botteling uit. Deze laatste stap gebeurd onder de meest optimale condities met de laatste generatie technische snufjes om de kwaliteit van de wijn te behouden. Serveertip: Drinken op 12°C onder begeleiding van de Mediterraanse keuken of met gegrilde vis.
-
De zoetheid varieert van droog tot zoet en de smaak van mineraal en kruidig tot sterke bessentonen. De lichtste rosés zijn lichtroze en het donkerste doorschijnend rood. U kunt in deze wijnen aroma's, aardbeien en frambozen onderscheiden. Serveertip: lekker bij rustieke salades, gegrilde drumsticks of bouillabaisse, zomerbuffetten met koude gerechten, zoals vleeswaren, salades en schaaldieren.