In de geur een prachtig boeket van typische Pinot Noir geur met tonen van frambozen en zwarte bessen. De smaak is zijde zacht, rond en zuiver met indrukken van rood fruit, lichte kruiden, iets van vanille en een ondertoon van lavendel. In de afdronk zacht en lang, en deze wijn mag lichtjes gekoeld gedronken worden!
Serveertip: lekker bij rood vlees.
-
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.Serveertip: Lekker bij vis en kaas
-
Helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.Serveertip: chaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.
-
Vol rond en krachtig van smaak met tonen van vanille, rijpe gele appel, iets van honing en frisse tonen van citrus fruit. De afdronk van de wijn is lang, vol en verleidelijk.Serveertip: Als krachtige aperitief wijn, om door te schenken bij witvlees- en gevogelte gerechten of een visgerecht met gerookte vis of een stevige witvis soort zoals kabeljauw of zwaardvis. Probeer deze wijn ook eens in combinatie met (gerijpte, zachte) witte kazen
-
Een leuke blend van Chardonnay en Viognier met een fris, licht bloemig, maar vooral toonaangevend karakter van exotisch fruit. Verfijnde citrustoetsen en expressiviteit ronden het mooi af. Serveertip: Aperitief, slaatjes, schelp-en schaaldieren, vis
-
Supersmakelijke, lichtromige rode wijn, waar het kruidige van de Syrah het heel discreet opneemt tegen het fris fruitige van de Cabernet. Heel charmerende gestructureerde wijn. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, pasta, bbq, …
-
Deze volle rode geconcentreerde wijn heeft 16 maanden houtrijping gehad met duidelijke tonen van zwart fruit, cacao, mineralen met goed ontwikkelde tannines en een mooie, lange afdronk. Krachtige, zeer vriendelijk en zeer evenwichtige natuurlijke zuurgraad. Prachtige aromatische diepte en structuur in de mond, met zachte tannines. Een topper! Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, bbq, vleesschotel, licht wild, allerhande kazen
-
In de rijke en elegante geur aroma’s van appel, amandel en hazelnoot. Rijke en romige structuur gecombineerd met florale tonen en wat perzik en honing. Harmonieuze en lange afdronk.Serveertip: Lekker bij gevogelte, kalfsoester, gambas, gebakken ganzelever, kreeft en langoestines
-
Marqués de Murrieta wordt beschouwd als de top van de Rioja. De wijn rijpt 19 maanden op Amerikaans eiken en is een karaktervolle, harmonieuze wijn met tonen van rijp rood fruit, geroosterd eikenhout, kruiden en ceder. Qua mondgevoel zacht, met mooie, rijpe tannines en een lange, intense afdronk. Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 16°C. Serveertip: lekker bij rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón, gegrilde vis en harde kazen.
-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
Open neus van rijpe framboos, aardbei en pompelmoes. Zacht in de aanzet met een fijne mondstructuur, aromatisch met fijne afdronk Ideaal bij aperitief, allerhande slaatjes, visgerechten,...
-
Deze Gris de Gris is een sappige, lichte rosé met een sterk karakter in de chique stijl van Château Corneilla. Elegant, verleidelijk en makkelijk te drinken. Een wijn gemaakt van Grenache en Syrah druiven, die dicht bij de zee groeien en 's nachts geoogst werden om alles fris te houden. Een echte geluksbrenger zoals de naam van de cuvée op het etiket aangeeft. Ideaal bij lichtere gerechten