Diep en intens in de neus. Deze wijn is het resultaat van het perfecte huwelijk tussen gratie en levendigheid, kracht en finesse. Lengte van uitzonderlijke kwaliteit op de afwerking.
Meerdere jaren ouder worden is essentieel voor de volledige uiting van zijn unieke vrijgevigheid.
Serveertip: lekker bij rood gegrild of geroosterd vlees en kazen.
-
Marqués de Murrieta Gran Reserva heeft 24 maanden gerijpt op Amerikaans eikenhout en is een karaktervolle, harmonieuze wijn. Mooie aroma's van rijp zwart fruit, een vleugje kruiden, balsamico en tabak. De tannines zijn stevig en de afdronk lang en intens. Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2027 nog verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 16°C Serveertip: lekker rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
-
Deze Gris de Gris is een sappige, lichte rosé met een sterk karakter in de chique stijl van Château Corneilla. Elegant, verleidelijk en makkelijk te drinken. Een wijn gemaakt van Grenache en Syrah druiven, die dicht bij de zee groeien en 's nachts geoogst werden om alles fris te houden. Een echte geluksbrenger zoals de naam van de cuvée op het etiket aangeeft. Ideaal bij lichtere gerechten
-
Open neus van rijpe framboos, aardbei en pompelmoes. Zacht in de aanzet met een fijne mondstructuur, aromatisch met fijne afdronk Ideaal bij aperitief, allerhande slaatjes, visgerechten,...
-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
Marqués de Murrieta wordt beschouwd als de top van de Rioja. De wijn rijpt 19 maanden op Amerikaans eiken en is een karaktervolle, harmonieuze wijn met tonen van rijp rood fruit, geroosterd eikenhout, kruiden en ceder. Qua mondgevoel zacht, met mooie, rijpe tannines en een lange, intense afdronk. Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 16°C. Serveertip: lekker bij rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón, gegrilde vis en harde kazen.
-
In de rijke en elegante geur aroma’s van appel, amandel en hazelnoot. Rijke en romige structuur gecombineerd met florale tonen en wat perzik en honing. Harmonieuze en lange afdronk.Serveertip: Lekker bij gevogelte, kalfsoester, gambas, gebakken ganzelever, kreeft en langoestines
-
Deze volle rode geconcentreerde wijn heeft 16 maanden houtrijping gehad met duidelijke tonen van zwart fruit, cacao, mineralen met goed ontwikkelde tannines en een mooie, lange afdronk. Krachtige, zeer vriendelijk en zeer evenwichtige natuurlijke zuurgraad. Prachtige aromatische diepte en structuur in de mond, met zachte tannines. Een topper! Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, bbq, vleesschotel, licht wild, allerhande kazen
-
Supersmakelijke, lichtromige rode wijn, waar het kruidige van de Syrah het heel discreet opneemt tegen het fris fruitige van de Cabernet. Heel charmerende gestructureerde wijn. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, pasta, bbq, …
-
Een leuke blend van Chardonnay en Viognier met een fris, licht bloemig, maar vooral toonaangevend karakter van exotisch fruit. Verfijnde citrustoetsen en expressiviteit ronden het mooi af. Serveertip: Aperitief, slaatjes, schelp-en schaaldieren, vis
-
Vol rond en krachtig van smaak met tonen van vanille, rijpe gele appel, iets van honing en frisse tonen van citrus fruit. De afdronk van de wijn is lang, vol en verleidelijk.Serveertip: Als krachtige aperitief wijn, om door te schenken bij witvlees- en gevogelte gerechten of een visgerecht met gerookte vis of een stevige witvis soort zoals kabeljauw of zwaardvis. Probeer deze wijn ook eens in combinatie met (gerijpte, zachte) witte kazen
-
Helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.Serveertip: chaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.
-
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.Serveertip: Lekker bij vis en kaas
-
In de geur een prachtig boeket van typische Pinot Noir geur met tonen van frambozen en zwarte bessen. De smaak is zijde zacht, rond en zuiver met indrukken van rood fruit, lichte kruiden, iets van vanille en een ondertoon van lavendel. In de afdronk zacht en lang, en deze wijn mag lichtjes gekoeld gedronken worden! Serveertip: lekker bij rood vlees.
-
De Sancerre Rose van Domaine Pascal Jolivet komt uit zijn 3,5 ha. grote wijngaard die beplant is met Pinot Noir. De bodem is er kalk- en kleihoudend. De druiven voor deze wijn worden gedeeltelijk volgens de ‘saignee’ methode verwerkt: het overige deel door directe persing. De filosofie van Pascal Jolivet is uitsluitend met goed gerijpte druiven te werken en bij de vinificatie de natuur zijn beloop te laten. De Sancerre Rose heeft een licht rose kleur en rood fruit aroma’s. Het is een elegante, droge wijn. Ideaal als aperitief, maar ook een mooie wijn bij wit vlees en visgerechten
-
Een Albariño met een grote persoonlijkheid, met een opvallend en geurig variëteitkarakter en een verrassend potentieel voor flesrijping. Het charmeert de neus met intense bloemige, fruitige en balsamico-aroma's en verrukt de mond met zijn diepte, elegantie en frisheid. Pazo Barrantes is een perfecte mix van structuur en zachtheid, complexiteit en uitbundigheid, een lang leven en onmiddellijke genot.Serveertip: geweldige combinatie met schelpdieren, salades, wit vlees, schaaldieren en vis. Mille-Feuille gevuld met gerookte paling, foie gras en gekarameliseerde appel met uienmayonaise en boter; Gestoomde kokkels met Pazo Barrantes albariño en limoen. Vitello tonato kalfshaas met tonijnmayonaise.
-
De Pounamu Sauvignon Blanc is dé juweel van deze wijnmaker: Frisse kruiden, groen gras en fruit als lychee en perzik stuiven uit het glas. De zuren zijn mooi in balans. Puur genieten! Deze wijn hoort bij de beste 5% van alle wijnen ter wereld volgens Vivino Droog, licht, fris, puur, expressief, fruitig en elegant Serveertip: Aperitief, gegrilde gamba's, mosselen, tomatensalade met verse basilicum, verse geitenkaasjes en sushi en sashimi..
-
Supersmakelijke, lichtromige rode wijn, waar het kruidige van de Syrah het heel discreet opneemt tegen het fris fruitige van de Cabernet. Heel charmerende gestructureerde wijn. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Serveertip: lekker bij allerhandse rood vlees, wild gerechten en rijpe kazen
-
Deze wijn toont aroma's van rijk tropisch fruit en vanille. De smaak is subtiel en zacht, met een elegante balans tussen fruitsmaken en citruszuur. De afdronk is lang en aanhoudend.Serveertip: Lekker bij vis
-
De paars-gekleurde Prima is samengesteld uit 90% Tinta de Toro (Tempranillo ) en 10% Garnacha en 12 maanden gerijpt op Franse eik en daarna gebotteld zonder filtratie. Aardse mineralen, espresso, truffel, zoethout en zwarte bes aroma's leiden tot een rijpe, dichte, zoet-gefruite, verscheiden wijn In de smaak verfijnd donker rood fruit en subtiel hout. Volle, elegante wijn met een duidelijk Toro karakter. Serveertip: barbecue, met varkensvlees, kip en rundvlees met romige sauzen
-
Licht strogeel. Fris, fruitig met hints van gouden appel en witte bloemen. Fruitig en geurig, smakelijk; fijn en elegant in de mond met een sterke smaak en persistentie. Ideaal als aperitief, bij vis, gebakken vis en schaaldieren
-
Diepe en expressieve neus van donker fruit, kruidig in de afdronk. Diepe wijn met veel finesse en zachte tannines. Serveertip: lekker bij gebraad, vlees in saus en ovenschotel
-
Een speelse rosé met een mooie frisheid met nuances van bosaardbeien, frambozen en rozenblaadjes. De wijn is een verfrissende rosé. Ideaal bij pasta, pizza, Italiaanse en Aziatische gerechten.
-
Fruitige aroma’s van meloen, perzik en lichte mineraliteit. Complexe body. Smaken van viognier zijn bloemig en fruitig. De rijke rousanne zorgt voor stevigheid en volheid.Serveertip: Aperitifief, zomers slaatje, sushi, oesters en Aziatische gerechten