• Een droge fruitige wijn waarvan de primaire aroma's uitgesproken zijn. Een bleke gele kleur met groene tonen. Persistent, geurend en zuiver. Geeft de wijn een excellent boeket mits de juiste temperatuur. Kenmerkend voor de verdejo is citrus, pompelmoes, anijs, mos, groen gewas.
    Serveertip: Lekker bij  oosterse gerechten, asperges, witte vis, schaaldieren
  • Robijnrood van kleur, zwarte bessen, pruim en een lichte hint van cederhout en vanille in de neus. Een stevige structuur en een mooie ronde afdronk. De wijn kent een groots bewaarpotentieel. De eigenaren van Château Le Crock zijn tevens eigenaar van het befaamde Château Léoville Poyferré in Saint-Julien. De wijnen van deze beide châteaux worden gemaakt door hetzelfde team van wijnmakers. Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, licht wild, allerhande kazen
  • La Nerthe, één van de meest moderne Châteauneufs met een unieke fruitexpressie en zuiverheid, omvat 90 hectares met een prachtige bodem van kalksteen bezaaid met ronde keien (galets). De 2015 is een groot jaar voor dit domein met een felle, donkere en rijke robijnrode kleur. De neus is verleidelijk met intense Syrah-aroma’s van rijpe bramen, vers gemalen zwarte peper en Aziatische kruiden. In de mond is de wijn evenwichtig en precies, fris en rijk om in de finale te eindigen met tonen van fruit, kruiden en balsamico. Hij zal de komende 10 jaar verder evolueren, hoewel ik ervan overtuigd ben dat de meesten onder ons niet zo lang zullen kunnen wachten om deze lekkernij te proeven. Meerdere jaren ouder worden is essentieel voor de volledige uiting van zijn unieke vrijgevigheid. Serveertip: lekker bij stoofpotten van uitmuntend niveau, wild, groot en klein, rood geroosterd vlees.
  • De ploeg van Ch Léoville Poyferre vinifieert hier op dit terroir een magnifieke elegante en delicieuze topwijn voor een aanvaardbare prijs. De smaak heeft mooie kracht, maar ook elegantie en veel sappig, delicaat, fris fruit. Een rasechte St Julien dus, en voor deze prijs vindt u er echt niet meer veel, zeker niet met deze kwaliteit! Serveertip: lekker bij kalkoen, lamskroon, wild of gegrild vlees
  • Château de Pampelonne is sinds bijna 2 eeuwen eigendom van de familie Pascaud de Gasquet. Het domein is gesitueerd op het schiereiland van Saint-Tropez langs de Pampelonne & de stranden in Ramatuelle. De 80 % zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een fantastische invloed op de druiven tijdens het groeiproces. De helft van de druiven wordt met de hand geplukt, de rest machinaal & dit heel vroeg in de morgen als het zo koel mogelijk is zodat de extractie van primaire aroma’s bevoordeeld kan worden. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gekoeld & dan zachtjes geperst vanop het moment ze in de kelder aankomen. Deze technieken staan een optimale extractie van de aroma’s toe zodanig een fijne & elegante wijn bekomen kan worden. De Maîtres Vignerons de Saint-Tropez voeren de finale stabilisatie vlak voor de botteling uit. Deze laatste stap gebeurd onder de meest optimale condities met de laatste generatie technische snufjes om de kwaliteit van de wijn te behouden. Serveertip: Drinken op 12°C onder begeleiding van de Mediterraanse keuken of met gegrilde vis.
  • Frisse fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol.
    Serveertip: Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis
    • 1 fles Numen Paolo Leo (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)
    • 1 fles Grande Crevette (wit)
    • 1 fles Ram Rood (rood)
    • 1 fles Cava Bienvenido (bubbels)
  • Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.
    Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
  • Veelzijdige aroma's van witte perzik, citroen en florale componenten in de neus. Elegante structuurmet een strak en frisse afdronk. Lichte mineraliteit.
    Serveertip: Oosterse keuken, kazen, visgerechten, salades, ….
  • Deze volle rode geconcentreerde wijn heeft 16 maanden houtrijping gehad met duidelijke tonen van zwart fruit, cacao, mineralen met goed ontwikkelde tannines en een mooie, lange afdronk. Krachtige, zeer vriendelijk en zeer evenwichtige natuurlijke zuurgraad. Prachtige aromatische diepte en structuur in de mond, met zachte tannines. Een topper! Serveertip: gebraden vlees en vlees om zo nog meer van zijn smaak te genieten.

Titel

Go to Top