-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.Serveertip: Lekker bij vis en kaas
-
Helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.Serveertip: chaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.
-
Deze mooie Macon Lugny heeft in de geur tonen van pompelmoes, mineralen en wit fruit. De smaak is rond en perfect in balans, hinten van kruisbes, kalk en wit fruit. Hij heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.Serveertip: Lekker bij fijne visschotels , gevogelte , zeevruchten
-
Pouilly-Fuissé van Bouchard Père et Fils is een droge, elegante wijn met een specifiek bouquet met tonen van fruit en bloemen. Hij is krachtig, fris en zeer geurig.Serveertip: Lekker bij vis en gevogelte
-
Uitstekend gemaakte Chardonnay uit Chili. Veel smaak en een goede balans. Dit is een witte wijn die iedereen lekker vindt.Serveertip: Aperitief, schaal- en schelpdieren en gebakken vis met saus.
-
Frisse fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol.Serveertip: Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis
-
Fruitige aroma’s van meloen, perzik en lichte mineraliteit. Complexe body. Smaken van viognier zijn bloemig en fruitig. De rijke rousanne zorgt voor stevigheid en volheid.Serveertip: Aperitifief, zomers slaatje, sushi, oesters en Aziatische gerechten
-
Een droge fruitige wijn waarvan de primaire aroma's uitgesproken zijn. Een bleke gele kleur met groene tonen. Persistent, geurend en zuiver. Geeft de wijn een excellent boeket mits de juiste temperatuur. Kenmerkend voor de verdejo is citrus, pompelmoes, anijs, mos, groen gewas.Serveertip: Lekker bij oosterse gerechten, asperges, witte vis, schaaldieren
-
Alleen het mooiste fruit wordt zeer kort geperst waarna de wijn vergist op klimaatgecontroleerd roestvrijstaal. Na assemblage met het houtgelagerde sap wordt gebotteld. Dan is dit een loepzuivere Chablis met de kenmerkende invloeden van de mergel en kalkbodem van de regio. Naast een verfijnde mineraligheid, een indrukwekkende vitaliteit, rijpe citrustonen en een tikkeltje room.Serveertip: Dit is een grootse wijn die een plekje op tafel verdient naast vis, zachte kaas en zeevruchten.
-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
Veelzijdige aroma's van witte perzik, citroen en florale componenten in de neus. Elegante structuurmet een strak en frisse afdronk. Lichte mineraliteit.Serveertip: Oosterse keuken, kazen, visgerechten, salades, ….