-
Een leuke blend van Chardonnay en Viognier met een fris, licht bloemig, maar vooral toonaangevend karakter van exotisch fruit. Verfijnde citrustoetsen en expressiviteit ronden het mooi af. Serveertip: Aperitief, slaatjes, schelp-en schaaldieren, vis
-
Uitstekend gemaakte Chardonnay uit Chili. Veel smaak en een goede balans. Dit is een witte wijn die iedereen lekker vindt.Serveertip: Aperitief, schaal- en schelpdieren en gebakken vis met saus.
-
De smaak van deze rode merlot wijn is zacht en soepel met rijpe tannines, veel fruit van zeer rijpe pruimen, zoete kruiden, koffie, chocolade en iets rokerige tonen. Serveertip: lekker bij rood vlees, grillade, wild, charcuterie, barbecue, geroosterd rundvlees en gegrild vlees
-
Supersmakelijke, lichtromige rode wijn, waar het kruidige van de Syrah het heel discreet opneemt tegen het fris fruitige van de Cabernet. Heel charmerende gestructureerde wijn. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, pasta, bbq, …
-
Deze wijn toont aroma's van rijk tropisch fruit en vanille. De smaak is subtiel en zacht, met een elegante balans tussen fruitsmaken en citruszuur. De afdronk is lang en aanhoudend.Serveertip: Lekker bij vis
-
Fruitige aroma’s van meloen, perzik en lichte mineraliteit. Complexe body. Smaken van viognier zijn bloemig en fruitig. De rijke rousanne zorgt voor stevigheid en volheid.Serveertip: Aperitifief, zomers slaatje, sushi, oesters en Aziatische gerechten
-
Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma’s van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit. De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De ‘gris’ is een minder voorkomende variant van de ‘blanc’ en geeft roze druiven. De gepassioneerde Francois Lurton plantte op geselecteerde plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort. Ideaal als aperitief, salades en wit vlees
-
Deze rosé uit de reeks Terroirs is een genoeglijke compagnon bij lente- en zomerslaatjes met (eventueel gerookte) kip, kalkoen of zalm. Te degusteren bij pizza of paella en mogelijkerwijs bij couscous en hartige ratatouille. Hij kan desgewenst fungeren als gezellige opener van de feestelijkheden op een zuidwestelijk gericht terras, laat de hapjes maar aanrukken! Ideaal bij gevogelte, zachte visgerechten, frisse salades,...
-
Een speelse rosé met een mooie frisheid met nuances van bosaardbeien, frambozen en rozenblaadjes. De wijn is een verfrissende rosé. Ideaal bij pasta, pizza, Italiaanse en Aziatische gerechten.
-
Diepe en expressieve neus van donker fruit, kruidig in de afdronk. Diepe wijn met veel finesse en zachte tannines. Serveertip: lekker bij gebraad, vlees in saus en ovenschotel
-
Supersmakelijke, lichtromige rode wijn, waar het kruidige van de Syrah het heel discreet opneemt tegen het fris fruitige van de Cabernet. Heel charmerende gestructureerde wijn. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Serveertip: lekker bij allerhandse rood vlees, wild gerechten en rijpe kazen
-
Open neus van rijpe framboos, aardbei en pompelmoes. Zacht in de aanzet met een fijne mondstructuur, aromatisch met fijne afdronk Ideaal bij aperitief, allerhande slaatjes, visgerechten,...
-
Deze Gris de Gris is een sappige, lichte rosé met een sterk karakter in de chique stijl van Château Corneilla. Elegant, verleidelijk en makkelijk te drinken. Een wijn gemaakt van Grenache en Syrah druiven, die dicht bij de zee groeien en 's nachts geoogst werden om alles fris te houden. Een echte geluksbrenger zoals de naam van de cuvée op het etiket aangeeft. Ideaal bij lichtere gerechten
-
Aroma’s van peer met toetsen van rijpe appel. De smaak is intens, verfrissend en evenwichtig.
-
Portocarro onderscheidt zich door hun frisse, levendige stijl van wijn maken. Geen kruidige krachtpatsers zoals we gewend zijn uit Portugal. Tel daar bij op dat ze zo natuurlijk mogelijk werken en dan heb je een producent waar Kurkenrukkers erg blij van worden. De Autocarro 27 past volledig in het Portocarro plaatje. Een loepzuivere, hele soepele vriendelijke wijn met veel rood fruit, gedroogde kruiden, aangename zuren, zachte tannines. Serveertip: lekker bij gegrild vlees.
-
Een droge fruitige wijn waarvan de primaire aroma's uitgesproken zijn. Een bleke gele kleur met groene tonen. Persistent, geurend en zuiver. Geeft de wijn een excellent boeket mits de juiste temperatuur. Kenmerkend voor de verdejo is citrus, pompelmoes, anijs, mos, groen gewas.Serveertip: Lekker bij oosterse gerechten, asperges, witte vis, schaaldieren
-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
De wijn is strogeel van kleur, met een elegant bloemig aroma van mango, perziken en salie. De Fiano druif staat voor frisheid gecombineerd met een rijke fluweelzachte structuur. In de mond is het fruitig en verfrissend, met tropische tonen en exotisch fruit. De afdronk is ongelooflijk goed uitgebalanceerd, lang en hardnekkigServeertip: Lekker bij visgerechten of gerechten met groenten zoals tuinbonen en andijvie.
-
De zoetheid varieert van droog tot zoet en de smaak van mineraal en kruidig tot sterke bessentonen. De lichtste rosés zijn lichtroze en het donkerste doorschijnend rood. U kunt in deze wijnen aroma's, aardbeien en frambozen onderscheiden. Serveertip: lekker bij rustieke salades, gegrilde drumsticks of bouillabaisse, zomerbuffetten met koude gerechten, zoals vleeswaren, salades en schaaldieren.
-
Zensa Primitivo Puglia IGP is diep donkerrood van kleur en bevat aroma's van rijpe kersen, gedroogde bessen en geroosterde amandelen. De wijn heeft een ronde, zachte en elegante body. De afdronk is lang, kruidig en erg fruitig. Serveertip: lekker bij een gerecht waar vlees het hoofdgerecht vormt, maar ook heerlijk om zo van te genieten met familie of vrienden.
-
Duidelijke aroma's van bosbessen, framboos en provencaalse kruiden. Mooie volle body met een elegante afdronk. Zeer sappige wijn. Serveertip: lekker bij kip en kalkoen, grillades van rood vlees, …
-
Frisse fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol.Serveertip: Lekker bij salades, koude schotels en gestoofde of gegrilde vis
-
Helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren. Ideaal als aperitief of bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen
-
De Pounamu Sauvignon Blanc is dé juweel van deze wijnmaker: Frisse kruiden, groen gras en fruit als lychee en perzik stuiven uit het glas. De zuren zijn mooi in balans. Puur genieten! Deze wijn hoort bij de beste 5% van alle wijnen ter wereld volgens Vivino Droog, licht, fris, puur, expressief, fruitig en elegant Serveertip: Aperitief, gegrilde gamba's, mosselen, tomatensalade met verse basilicum, verse geitenkaasjes en sushi en sashimi..
-
Deze volle rode geconcentreerde wijn heeft 16 maanden houtrijping gehad met duidelijke tonen van zwart fruit, cacao, mineralen met goed ontwikkelde tannines en een mooie, lange afdronk. Krachtige, zeer vriendelijk en zeer evenwichtige natuurlijke zuurgraad. Prachtige aromatische diepte en structuur in de mond, met zachte tannines. Een topper! Serveertip: lekker bij allerhande vleesgerechten, bbq, vleesschotel, licht wild, allerhande kazen
-
Licht strogeel. Fris, fruitig met hints van gouden appel en witte bloemen. Fruitig en geurig, smakelijk; fijn en elegant in de mond met een sterke smaak en persistentie. Ideaal als aperitief, bij vis, gebakken vis en schaaldieren
-
Een zuivere, fruitige en frisse Oostenrijkse natuurlijke wijn, met veel mineraliteit. Heel gemakkelijk te openen, heel gemakkelijk te drinken! Serveertip: lekker bij vegetarische gerechten. Ook bij garnalen, groene salades, forel en Wiener Schnitzel .
-
De paars-gekleurde Prima is samengesteld uit 90% Tinta de Toro (Tempranillo ) en 10% Garnacha en 12 maanden gerijpt op Franse eik en daarna gebotteld zonder filtratie. Aardse mineralen, espresso, truffel, zoethout en zwarte bes aroma's leiden tot een rijpe, dichte, zoet-gefruite, verscheiden wijn In de smaak verfijnd donker rood fruit en subtiel hout. Volle, elegante wijn met een duidelijk Toro karakter. Serveertip: barbecue, met varkensvlees, kip en rundvlees met romige sauzen
-
Vol rond en krachtig van smaak met tonen van vanille, rijpe gele appel, iets van honing en frisse tonen van citrus fruit. De afdronk van de wijn is lang, vol en verleidelijk.Serveertip: Als krachtige aperitief wijn, om door te schenken bij witvlees- en gevogelte gerechten of een visgerecht met gerookte vis of een stevige witvis soort zoals kabeljauw of zwaardvis. Probeer deze wijn ook eens in combinatie met (gerijpte, zachte) witte kazen
-
Charmante chardonnay uit de Languedoc, die al meteen bekoort met een breed bouquet vol bloemen en wit fruit. Ook bij het proeven veelzijdigheid troef: een vette, volle structuur en fijne frisse zuren vullen elkaar wonderwel aan.Serveertip: Lekker bij vis met roomsauzen of boter en langoustines.
-
Deze mooie Macon Lugny heeft in de geur tonen van pompelmoes, mineralen en wit fruit. De smaak is rond en perfect in balans, hinten van kruisbes, kalk en wit fruit. Hij heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.Serveertip: Lekker bij fijne visschotels , gevogelte , zeevruchten
-
Veelzijdige aroma's van witte perzik, citroen en florale componenten in de neus. Elegante structuurmet een strak en frisse afdronk. Lichte mineraliteit.Serveertip: Oosterse keuken, kazen, visgerechten, salades, ….
-
Château de Pampelonne is sinds bijna 2 eeuwen eigendom van de familie Pascaud de Gasquet. Het domein is gesitueerd op het schiereiland van Saint-Tropez langs de Pampelonne & de stranden in Ramatuelle. De 80 % zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een fantastische invloed op de druiven tijdens het groeiproces. De helft van de druiven wordt met de hand geplukt, de rest machinaal & dit heel vroeg in de morgen als het zo koel mogelijk is zodat de extractie van primaire aroma’s bevoordeeld kan worden. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gekoeld & dan zachtjes geperst vanop het moment ze in de kelder aankomen. Deze technieken staan een optimale extractie van de aroma’s toe zodanig een fijne & elegante wijn bekomen kan worden. De Maîtres Vignerons de Saint-Tropez voeren de finale stabilisatie vlak voor de botteling uit. Deze laatste stap gebeurd onder de meest optimale condities met de laatste generatie technische snufjes om de kwaliteit van de wijn te behouden. Serveertip: Drinken op 12°C onder begeleiding van de Mediterraanse keuken of met gegrilde vis.
-
Het boeket van de wijn is heerlijk verfijnd, mals en zacht, deze raszuivere Pinot Noir ontvouwt zijn filigraan aroma, rijk aan rijp fruit en zachte kruiden. In geur en smaak wisselen aardbei, bes, kers en subtiele kruidige tonen elkaar af. Florale aroma's geven de toegankelijke, opwekkende wijn iets frivools en vrolijks. Multi-inzetbaar! Serveertip: lekker bij gestoofd vlees en wild, gefrituurde vis, gevogelte, gerijpte harde kazen.
-
Een Albariño met een grote persoonlijkheid, met een opvallend en geurig variëteitkarakter en een verrassend potentieel voor flesrijping. Het charmeert de neus met intense bloemige, fruitige en balsamico-aroma's en verrukt de mond met zijn diepte, elegantie en frisheid. Pazo Barrantes is een perfecte mix van structuur en zachtheid, complexiteit en uitbundigheid, een lang leven en onmiddellijke genot.Serveertip: geweldige combinatie met schelpdieren, salades, wit vlees, schaaldieren en vis. Mille-Feuille gevuld met gerookte paling, foie gras en gekarameliseerde appel met uienmayonaise en boter; Gestoomde kokkels met Pazo Barrantes albariño en limoen. Vitello tonato kalfshaas met tonijnmayonaise.
-
Rokerige en kruidige tonen zijn kenmerkend voor de site, samen met rijkdom en textuur die we aanmoedigen bij contact met huid en moer. De wijn van 2016 heeft een prachtige mix van rijp tropisch fruit en citrus in de neus met een vleugje room en citroen meringue. Het is vol en genereus in de mond met een mooie textuur - de smaken van citroengestremde melk, abrikoos en rijpe meloen combineren met een lange, knapperige citrus afdronk.Serveertip: Lekker bij zeevruchten en licht gevogelte